10 redenen om als bedrijf gebruik te gaan maken van videomarketing

Is het jou al opgevallen? Steeds meer bedrijven maken gebruik van video’s om hun verhaal te vertellen. Is het niet in de header van de website, dan is het wel op hun eigen YouTube kanaal. Maak jij als bedrijf al gebruik van video? Nee? Misschien kan ik je in dit artikel overtuigen om alsnog gebruik te maken van videomarketing.

  • Beelden zeggen meer dan duizend woorden: Iedereen kent dit gezegde wel, maar is het echt zo? Ja! Het blijkt dat mensen informatie veel beter onthouden wanneer ze het in een video voorbij zien komen dan wanneer ze dezelfde informatie op papier lezen.
  • Video verbetert de vindbaarheid in Google: Dit voorbeeld hangt natuurlijk wel van de soort video af. Echter, zolang jij relevante content plaatst en de bezoeker lang blijft hangen ziet Google dit als waardevol en zal jouw video hoog in de zoekresultaten verschijnen.
  • Video is persoonlijk: Door naar een video te kijken waarin iemand jou als kijker aanpreekt voelt het persoonlijker.
  • Meer converterend websitebezoek: Dit hangt een beetje samen met punt 2. Als jij relevante informatie geeft in jouw video en de bezoekers lang naar jouw video blijven kijken, ziet Google dit als waardevolle content waardoor jouw video vervolgens hoog in de zoekresultaten terecht komt. Doordat jouw video hoog in de zoekresultaten staat zullen er meer mensen naar je website gaan, waardoor de kans groot is dat je conversie groter zal worden.
  • Video’s zijn gemakkelijk te delen: Een video is makkelijk te delen via de verschillende socialmediakanalen. En zeg nou zelf, je kijkt toch liever naar een video dan dat je een artikel leest?
  • Video wordt vaker dan 10 x gedeeld via social media: Omdat het makkelijk is om een video te delen worden ze vaker gedeeld dan artikelen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het ‘stukje persoonlijkheid’ wat terugkomt in video’s.
  • YouTube is na Google de grootse zoekmachine: Nog een reden om gebruik te gaan maken van video. YouTube is de een na grootste zoekmachine naast Google. Dit betekent dat naast Google ook hier veel in gezocht wordt. Profiteer hiervan als bedrijf!
  • Video’s op YouTube zetten kan nieuwe klanten opleveren: Omdat Youtube een zoekmachine is met een groot bereik, kan het je ook nieuwe klanten opleveren. Mensen die je video interessant vinden kunnen naar jouw pagina en vervolgens naar jouw website gaan en via deze weg een nieuwe klant van je worden.
  • Met een video kan je emotie overbrengen: Met een video is het makkelijker om emotie over te brengen dan met een artikel. Emotie kan je bijvoorbeeld gebruiken om klanten te trekken.
  • Video verhoogt de bezoekersduur: Een video kan, mits je waardevolle informatie geeft, de bezoekersduur verhogen. Doordat de bezoekersduur verlengd wordt heb je in de ogen van Google waardevolle content gecreëerd en stijg je in de zoekresultaten.

Onthoud goed dat als je aan de slag gaat met het maken van een video’s voor je bedrijf je een duidelijk plan opstelt en niet zomaar begint te filmen. Bepaal eerst je budget, hoeveel geld wil je investeren in videomarketing? Kies vervolgens je je kanalen, denk aan Facebook, Instagram, Twitter enzovoort. Na het vaststellen van je kanalen ga je de boodschap van de video bepalen. Wat wil je overbrengen met de video? Als je dit allemaal duidelijk hebt en je video online staat hoef je alleen nog maar te meten. Hoeveel impact heeft jouw video op het internet? Maak vooraf een nulmeting en kijk wat er gebeurt zodra de video online staat. Heb ik je kunnen overtuigen om video’s te gaan maken voor je bedrijf? Dan wens ik je veel succes.