Studie pc huren in plaats van kopen

Wanneer je als student regelmatig afbeeldingen moet bewerken met een programma als Photoshop, is een krachtige studie PC onmisbaar. Een regulier model laptop is niet krachtig genoeg om dergelijke programma’s zonder haperingen te laten draaien. Het voortdurend vastlopen van de laptop zorgt voor grote ergernissen bij het bewerken van beeldmateriaal. Ook voor studenten bij andere creatieve of technische opleidingen kan een krachtige studie PC noodzakelijk zijn. In plaats van meer dan duizend euro te investeren in de aankoop van zo’n pc, kan een studie pc huren een goede optie zijn. In dit artikel lees je hier meer over.

Studie pc huren kan al per half jaar

Een laptop voor studenten huren kan al per half jaar. Ideaal, wanneer je momenteel geen budget hebt voor een dure, krachtige laptop of wanneer je de laptop slechts enkele maanden nodig hebt. Na dit half jaar kun je het contract maandelijks opzeggen bij sommige aanbieders van deze laptops. Zo zit je niet vast aan lange contracten. De laptops die aan studenten worden aangeboden zijn bijzonder krachtig en daardoor zeer snel. Het laten draaien van programma’s als Photoshop of Première Pro vormt geen probleem op deze laptops. Het maakt een laptop huren niet alleen vanuit financieel oogpunt interessant, maar ook op het gebied van comfort. Je wilt snel kunnen werken en niet hoeven te wachten bij haperingen van de laptop.

Verschillende modellen laptops voor studenten

Er zijn verschillende modellen laptops die te huur worden aangeboden aan studenten. Denk bijvoorbeeld aan een mini laptop, welke handig is als je veel onderweg bent. Je hoeft geen grote losse laptoptas met je mee te dragen; een klein model past vaak in het laptop vak van je reguliere rugtas! Ook een Macbook Air behoort tot de mogelijkheden. Veel ontwerpers vinden de laptop van Apple het prettigste werken bij het bewerken van afbeeldingen en videomateriaal. Heb je aan een tablet genoeg? Dan kan ook een iPad Air 2 huren een optie voor je zijn. Let op, de mogelijkheden van een iPad zijn logischerwijs veel minder uitgebreid dan van een (mini) laptop of Macbook Air.

Voordelen van een laptop huren

Door dit artikel heen werden al een aantal voordelen van een laptop huren genoemd, namelijk: een laptop huren is een voordelige optie, je zit niet vast aan langlopende contracten en je hoeft geen grote investering te doen om toch een snelle laptop te kunnen gebruiken. Ook fijn is het feit, dat je terug kunt vallen op een klantenservice als de laptop plotseling niet meer werkt. Je hoeft niet direct naar de winkel om een nieuwe laptop te kopen.