Prezi maken? Bekijk eerst eens de mogelijkheden van PowerPoint!

Wanneer je een speciale presentatie moet houden gaan vaak mensen een prezi maken. Vaak denken mensen dat je met een prezi meer mogelijkheid hebt, dat je er veel meer speciale dingen mee kunt doen. Bijvoorbeeld in of uit of uitzoomen in een foto of andere speciale dingen. Dit is echter niet helemaal waar want met PowerPoint kan je ook heel veel mogelijkheden. Het is misschien niet zo bekend en wat moeilijker. Er zijn zelfs speciale bedrijven die een professionele PowerPoint kunnen maken. Met Microsoft PowerPoint kan je vaak meer dan je denkt!

Wat is beter PowerPoint of Prezi?

Er zijn veel discussies gaande over wat nou een beter programma is, PowerPoint of toch Prezi? Er is een keer een onderzoek gedaan door een bedrijf die ging onderzoeken wat de mensen nou fijner en beter vonden werken. Uit dat onderzoek komt uit dat PowerPoint 78% kreeg en Prezi 62%. Dit onderzoek was in 2013 gehouden.

Zoom mogelijkheden

In PowerPoint heb je drie verschillende zoom mogelijk heden, je kunt die vinden onder de tap ‘’invoegen’’ in het lint staat dan ‘’zoom’’. Hieronder hebben wij de 3 zoommogelijkheden in het kort beschreven.

  • Summary Zoom: de summary zoom is de eerste mogelijkheid die je kan kiezen. Je begint met het maken van een summary slide, dit is eigenlijk gewoon een normale slide. Je kan op een slide een Summary Zoom invoegen, dit is eigenlijk de hoofdpagina van je presentatie. Je kan je presentatie veder nog in delen in secties, je kan dan kiezen wat de bijbehorende hoofdstukken worden. Als je op het eind bent van elke sectie, kom je weer terug op de Summary slide. Dit geeft een duidelijk inzicht over heel de presentatie. Je hoeft niet alle secties op de summary slide te zetten, dit kan met section Zoom een goede combinatie zijn.
  • Section Zoom: je kan met section Zoom van een ene slide verwijzen naar een andere secties, aan het einde van die sectie kan je weer naar pagina Section Zoom teruggaan. Het is eigenlijk een miniatuur van de slide die verwijst naar je huidige slide. Je kan dus van een sectie door verwijzen naar een slide waar je bijvoorbeeld nog meer informatie hebt.
  • Slide Zoom: je kan een Slide zoom overal in voegen waar je maar wilt. Wanneer je zo’n Slide zoom hebt ingevoegd zie je in het klein op je huidige dia waar die naar toe verwezen wordt. Als je op dat kleine plaatje drukt ga je door naar de andere slide die je daar aan ‘’gekoppeld’’ hebt.

Meerdere mogelijkheden

Die zoom mogelijkheden zijn natuurlijk niet alle mogelijkheden die er zijn. Je kunt bijvoorbeeld zelf ook een PowerPoint design maken. Je kan daar heel origineel mee zijn en ze heel speciaal maken. Dit is ook maar een kleine optie die je kunt doen met PowerPoint, je kunt ook zelf een animatie maken in je presentatie. Je kunt veel meer doen dan de meeste mensen denken, denk dus goed na voordat je overstapt naar Prezi. Overstappen naar Prezi kost niet alleen geld maar ook een hoop tijd voor dat je er een beetje mee om kunt gaan.