5 tips voor een goede huisstijl laten ontwerpen

Het laten ontwerpen van een goede huisstijl is vaak eenvoudig! Er zijn verschillende factoren om hierbij rekening mee te houden. Dit artikel zet vijf tips voor je op een rijtje, die van pas komen bij het ontwerpen van de huisstijl voor jouw organisatie. Een goede huisstijl helpt je klanten aan je organisatie te binden, wat de kans vergroot dat zij nog eens bij je terugkeren. 

Tip 1: kies voor een bepaalde uitstraling

Een eerste stap in het ontwerpen van de huisstijl voor je organisatie is het bepalen van hetgeen je uit wenst te stralen. Wil je betrouwbaar overkomen en autoriteit uitstralen? Ga je voor een huisstijl die voornamelijk bij een jonger publiek in de smaak valt? Kies je voor het aanbieden van producten die voornamelijk door vrouwen, of juist door mannen gebruikt worden? Enzovoorts. 

Tip 2: kies kleuren bij de uitstraling die je gekozen hebt

Een volgende stap is het bepalen van de kleuren, die aansluiten bij de uitstraling die je in de eerste stap gekozen hebt. Wanneer je autoriteit en betrouwbaarheid uit wilt stralen is het verstandig om voor kleuren als blauw en grijs te kiezen. Daar waar rood en bijvoorbeeld oranje van pas komen, wanneer je de focus legt op een jongere doelgroep. 

Tip 3: zorg voor een bijpassend lettertype

Niet alleen de kleuren die je in de huisstijl terug laat komen zijn belangrijk. Zorg ook voor een bijpassend lettertype. Geef je de voorkeur aan een speels lettertype? Of houd je het lettertype strak, om betrouwbaar over te komen op je doelgroep? Beperk je bij het uitkiezen van een lettertype niet tot de verschillende mogelijkheden in bijvoorbeeld Word. Op internet vind je nog veel meer mogelijkheden! 

Tip 4: verwerk symbolen in je huisstijl

Mogelijk wil je in bepaalde onderdelen van je huisstijl, zoals het logo en je briefpapier, een symbool terug laten komen. Het is hierbij belangrijk dat het symbool past bij de uitstraling die je nastreeft. Daarbij moet het symbool consistent gebruikt worden, om te voorkomen dat er verwarring kan ontstaan. 

Tip 5: schakel een professionele ontwerper in

Nu je een goed overzicht hebt van hetgeen waaraan je huisstijl straks moet voldoen, is het verstandig om voor de hulp van een professionele ontwerper te kiezen. Een ontwerper kan voorbeelden laten zien van bestaande huisstijlen en daarbij met je meedenken. Welke combinaties passen goed? Welke combinatie is wellicht minder geschikt?

Wil jij een professioneel logo en/of huisstijl laten ontwerpen? Bekijk de mogelijkheden van Logo Snel!