Zo promoot jij jouw website

Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar van een website of webwinkel. Nu wil je natuurlijk wel dat er bezoekers op je website komen. Je vrienden en familie weten vast al van het bestaan van je website af, maar de rest van je doelgroep waarschijnlijk nog niet. Je website promoten kan zorgen voor een groot aantal nieuwe bezoekers, maar hoe doe je dat eigenlijk; promoten? Wij geven je een aantal tips voor het promoten van je website.

Website promoten via Google

Je website goed vindbaar maken, begint bij Google. Je hoort overal hoe belangrijk het is dat je hoog scoort in de zoekresultaten van deze zoekmachine, dit kan met SEO. Echter dit kost veel tijd en moeite en wij snappen dat je daar waarschijnlijk niet veel zin in hebt als je net met je eigen bedrijf bent gestart. Een alternatief is SEA. Dit kost wel geld, maar als je genoeg biedt op de door jou gewenste zoekterm wordt je website vermeld op de eerste pagina van Google onder de gesponsorde links.

Blijven verbeteren

Een website is eigenlijk nooit helemaal af. Misschien valt er nog wel wat te verbeteren op het gebied van design of gebruiksvriendelijkheid. Blijf altijd met een kritisch oog naar je website kijken. Het promoten van je website wordt dan ook gemakkelijker als de website goed door de bezoeker te gebruiken is. Klanten zullen namelijk langer op je website blijven als ze snel kunnen navigeren en de website niet al te lang doet over het laden. Je kunt het verbeteren van je website natuurlijk zelf doen, maar je kunt dit ook overlaten aan iemand die veel verstand van online marketing heeft zoals het Marketing Bureau in Breda.

Actief op social media

Social media, we kunnen er niet meer zonder. Dit is niet alleen de plek om die leuke vakantie kiekjes te delen, maar social media is ook enorm populair bij bedrijven. Je kunt de platforms namelijk gebruiken om te promoten. Je kunt bijvoorbeeld op Facebook zelf instellen wie je je advertenties wilt laten zien. Als je website gericht is op een speciaal dieet, kun je mensen targetten die geïnteresseerd zijn in diëten. Zo kun je die mensen advertenties laten zien en naar jouw website laten leiden.En misschien worden zij dan wel nieuwe klanten.