Registreer jouw domeinnaam met deze tips

Heb je altijd al een website willen hebben? Bijvoorbeeld om een persoonlijke blog op te bouwen? In dit artikel vertellen we je, hoe je de eerste stappen naar deze website kunt zetten. Een website maken begint normaliter met het vastleggen van een geschikte domeinnaam! Dit blijkt vaak al direct een hele uitdaging te zijn. Welke domeinnaam past bij je persoonlijke smaak en de lading van de website? De domeinnaam moet bezoekers vertellen, wat zij op de website kunnen vinden. Tegelijkertijd wil je een domeinnaam vaak een persoonlijk tintje geven. Net zoals dat men voor een bedrijfswebsite een bedrijfsnaam als domeinnaam neemt.

Houd een domeinnaam kort en krachtig

Bij het kiezen van een domeinnaam is het raadzaam om deze kort en krachtig te houden. Dit maakt niet alleen dat Google je domeinnaam meer waarde zal geven, ook is het makkelijker te onthouden voor bezoekers. Zij zullen je website zodoende sneller met anderen delen, als zij leuke content of producten op je website gevonden hebben. Naast het feit dat een domeinnaam vaak zo kort mogelijk moet zijn, is het gebruik van streepjes af te raden. Ook streepjes kunnen een negatieve invloed hebben op de plaats in de zoekresultaten.

Verschillende domeinnaamextensies selecteren

Wanneer je een geschikte domeinnaam gevonden denkt te hebben, kun je naar de domeinnaamextensie kijken. Het ligt vanzelfsprekend het meest voor de hand, om voor een .nl-domeinnaam te kiezen als je Nederlandse bezoekers trekt. Deze domeinnaam is echter niet altijd meer beschikbaar, waardoor ook een .com-domeinnaam het overwegen waard kan zijn. Is de .nl-domeinnaam nog wel te registreren? Zorg er in dat geval ook direct voor, dat je de .com- en eventueel .be-domeinnaam vastlegt. Zo voorkom je dat concurrenten dit op termijn doen! Op deze website kun je direct een domeinnaam voor je website registreren.