sessieduur verhogen

3 tips om de gemiddelde sessieduur te verhogen

De gemiddelde sessieduur van je bezoekers geeft enorm veel informatie over hoe effectief en gebruiksvriendelijk je website is. Als je de statistieken van je website bekijkt dan kom je de term “gemiddelde sessieduur” regelmatig tegen. Deze statistiek geeft een hoe lang een gemiddelde bezoeker op je website blijft.

Veel bedrijven letten enkel op het aantal bezoekers op de website, maar als alle bezoekers gemiddeld binnen enkele seconden weer vertrekken dan heeft het investeren in SEO/SEA geen enkele zin. Je wilt natuurlijk niet alleen een hoog aantal maandelijkse bezoekers, maar ook een hoog aantal verkopen of aanvragen. In dit blog geven wij 3 tips om de gemiddelde sessieduur op je website te verhogen.

Gemiddelde sessieduur verhogen

Met onderstaande drie tips hou je bezoekers langer op je website.

Tip 1. Kwaliteit bezoekers

Op het moment dat je irrelevante bezoekers ontvangt op je website dan zorgt dit voor een daling van je gemiddelde sessieduur. Irrelevante bezoekers zijn natuurlijk binnen één seconde weer vertrokken als ze zien dat je niet hetgeen te bieden hebt waar de bezoeker naar op zoek is. Zorg er daarom voor dat je gevonden wordt op de juiste zoekwoorden. Dit kan je voor elkaar krijgen door de on-site optimalisatie van je pagina’s te richten op relevante zoekwoorden. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van meta beschrijvingen, paginatitels, content en headers. 

Tip 2. Sterke beelden

Het gebruik van sterke afbeeldingen op je website is enorm belangrijk. Door boeiende beelden te gebruiken zal de bezoeker langer op je website blijven. Tevens zorgen kwalitatieve beelden ook voor een professionele uitstraling. Zorg er wel voor de de afbeeldingen geoptimaliseerd zijn, zodat ze niet de laadsnelheid van je website negatief beïnvloeden.

Tip 3. Juiste content

De content op je website moet boeiend zijn en de bezoeker meenemen in het verhaal dat je wilt vertellen. De juiste content zorgt voor het verhogen van de sessieduur op je website. Natuurlijk moet de tekst ook de juiste informatie bevatten waarnaar de bezoeker op zoek is. Deel daarom de juiste content op je website en zorg voor korte alinea’s. Niemand zit tegenwoordig meer te wachten op lappen tekst op een website.