Wil je een snelle website die nooit uitvalt? Huur dan een dedicated server in Nederland

Vandaag de dag is het erg belangrijk dat jouw website goed draait en met een dedicated server in Nederland krijg je die garantie altijd. De zoekmachines kijken veel naar de ervaring van de gebruiker en nemen waarden zoals de dwell rate, het conversieratio en de bounce rate erg serieus. Met een dedicated server heb je altijd een razendsnelle website die nooit uitvalt en dus altijd optimaal presteert voor je bezoekers. Daardoor krijg je van Google ook een betere SEO score en gaat je ranking omhoog. Het is echter niet altijd nodig om een dedicated server in Nederland te huren. Hier lees je over deze optie, wat het is, wat de mogelijkheden zijn en wanneer het toegevoegde waarde heeft.

Wat is een dedicated server in Nederland huren?

Een dedicated server, dedicated is Engels voor toegewijd, is een server alleen voor jouw internet benodigdheden. Je huurt deze bij een host. Hosts bieden ook andere pakketten aan, zoals shared hosting en VPN hosting. Dit zijn beide opties waarmee je voor een stukje server betaalt en niet voor het gehele apparaat. Als je een website opzet heb je altijd een plekje op het wereldwijde web nodig om deze te publiceren. Hoe groter je website, hoe groter de plek die je moet huren en hoe duurder de huurprijs. Kies je voor een dedicated server in Nederland, dan deel je deze niet met andere website eigenaren.

Wat zijn de mogelijkheden met een dedicated server?

Het antwoord op deze vraag hangt een beetje van je host af en de diensten die ze aanbieden. In de meeste gevallen krijg je in ieder geval je eigen server en worden de prestaties en veiligheid van jouw website niet meer door anderen beïnvloedt. Je bent hier nu helemaal zelf verantwoordelijk voor. Veel hosts bieden je ook andere opties aan als je een dedicated server in Nederland huurt, zoals een regelmatige back-up, de snelste verbinding en 100% ‘uptime’. Dit kunnen ze doen omdat jouw server in een datacenter hangt met glasvezelkabels en noodstroom. Met een dedicated server krijg je dus zekerheid.

De toegevoegde waarde van een dedicated server

Het is echter niet zo dat een dedicated server in Nederland altijd toegevoegde waarde heeft. Je kunt je misschien voorstellen dat kleinere websites hier minder baat bij hebben, zowel als informatieve websites en websites die geen opbrengst genereren. In die situaties levert het geen verlies op als er problemen ontstaan met de hosting. De grote bedrijven, grote webwinkels en drukke websites die dagelijks veel geld opbrengen hebben hier wel degelijk wat aan. Door een dedicated server in Nederland te huren weet je zeker dat de hosting kant in orde is en dat daar geen verliezen door geleden kunnen worden.

Ter afsluiting: de voordelen van dedicated hosting

  • Met een dedicated server in Nederland is je website altijd up.
  • Je website is snel en presteert optimaal.
  • Je ondervindt geen hinder van andere websites op je server.
  • Je wordt door je host volledig ontzorgd en krijgt allerlei handige extra diensten aangeboden.
  • Met een dedicated server in Nederland krijg je zekerheid.

Op zoek naar een snelle dedicated server in Nederland? Klik hier!