Spam tegengaan in je XS4all mail: zo doe je dat

Heb je een XS4all mail en krijg je vaak spamberichten binnen? Helaas is dit iets wat geen enkele e-mailprovider helemaal kan voorkomen. Spammers zijn slim en komen soms toch nog voorbij de spamfilters. Toch kun je hier wel zelf iets aan doen. In dit blog kun je lezen hoe spam tegengaat bij je XS4all webmail.

Zet je spamfilter aan

Bij XS4all kun je er zelf voor kiezen om je spamfilter aan of uit te zetten. Het is sterk aan te raden om dit te allen tijde aan te zetten. Je kunt dit doen via je instellingen als je ingelogd bent via bijvoorbeeld onlinewebmailinloggen.nl. Als je het spamfilter aanzet, controleert XS4all automatisch of binnenkomende e-mails spam. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende filtertechnieken. Als een e-mail als spam wordt beschouwd, wordt het automatisch in je spamfolder geplaatst.

Nog een voordeel van het inschakelen van je spamfilter bij XS4all: deze organisatie verhoogt na het aanzetten van het spamfilter meteen het geheugen van je mailbox.

Markeer spamberichten als spam

Zodra je het spamfilter hebt ingeschakeld, zul je waarschijnlijk direct al veel minder spam ontvangen. Toch kan het zijn dat er af en toe nog een spambericht doorheen glipt. Dit bericht kun je dan als spam markeren. Vaak wordt het dan nog niet automatisch verplaatst naar je spambox. Om dit wel zo in te stellen kun je een mailfilter of mailregel aanmaken.

Meld spammers bij SpamCop en ACM

Je zou misschien denken dat het melden van spammers niet veel nut heeft, maar dat heeft het wel degelijk! Je kunt hiervoor bij twee verschillende organisaties terecht: SpamCop en het ACM. SpamCop onderzoekt de spamberichten die worden gemeld en verstuurt klachten naar de providers van de spammers. De providers treden hier dan tegen op. Het ACM is de organisatie die het spamverbod in Nederland handhaaft. Zij nemen passende maatregelen tegen spammers.

Let er trouwens wel op dat je alleen echte spamberichten als spam meldt. Heb je jezelf ingeschreven voor het ontvangen van e-mails via een opt-in? In dat geval zijn de mails geen spam, maar reclame.