Klassikale opleiding Nederlands volgen in België

Indien je een opleiding Nederlands in Antwerpen wenst te volgen, is het belangrijk te onderzoeken welke soort klassikale opleiding het best bij je past en jezelf enkele vragen te stellen:

  • Gaat het over een NT2 – cursus (Nederlands voor anderstaligen of Nederlands als tweede taal) of wil je jouw kennis van het Nederlands gewoon wat verfijnen?
  • Wanneer kan ik naar de les, in het weekend, overdag of s‘avonds? Het antwoord op deze vraag bepaald voor welk soort opleiding je dient te kiezen : avond- of dagonderwijs of eventueel online cursussen. Voor elk van deze soorten onderwijs kan je terecht bij een opleidingscentrum in Antwerpen.
  • Hoeveel kan je besteden aan een opleiding Nederlands? (Ben je een werknemer dan kom je in aanmerking voor opleidingscheques.)
  • De antwoorden op al deze vragen bepalen welke soort cursus je dient te volgen en voor iedereen is er wat wils.

Cursussen Nederlands voor anderstaligen

Het Nederlands waarvan men aan neemt dat het wereldwijd door meer dan 23 miljoen mensen als moedertaal en/of cultuurtaal wordt gesproken, is geen gemakkelijke taal. De totale woordenschat van het Nederlands bestaat naar schatting uit meer dan één miljoen woorden (exclusief de miljoenen in onbruik geraakte woorden). Het Nederlands wordt als een analytische taal beschouwd en is zeker niet de makkelijkste taal om te leren maar ook niet de moeilijkste. Bij het volgen van cursussen Nederlands is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan:

  • De opbouw en/of verfijning van de Nederlandstalige woordenschat; De meeste volwassenen gebruiken maar zo een tienduizend woorden. Maar toch is het handig om veel woorden te kennen omdat je dan meer synoniemen kan gebruiken en je je daarmee nauwkeuriger en gevarieerder kan uitdrukken.
  • Het juiste taalgebruik; Juist taalgebruik is een deel van je persoonlijkheid. Communiceren in goed Nederlands is een vereiste om optimaal te kunnen functioneren, zowel zakelijk als privé.

Cursus Nederlands in Antwerpen

In een multiculturele stad als Antwerpen kan het beheersen van de Engelse taal een excellent hulpmiddel zijn om contacten te onderhouden, op zakelijk of op privé vlak, zowel schriftelijk als mondeling. Je kan op verschillende manieren kiezen voor een cursus Nederlands in Antwerpen, bij een opleidingscentrum, in het avond- of dagonderwijs, via een intensieve cursus of door een online cursus.

Dagonderwijs voor volwassenen

Met dagonderwijs voor volwassenen bedoeld men het deeltijd-onderwijs dat aangeboden wordt op aangepaste tijdstippen in ochtenden of middagen op bepaalde dagen in de week, zodat mensen met een part-time job, met educatief verlof of zonder betaalde baan (huisvrouwen, gepensioneerden, werklozen, enz.) daaraan kunnen deelnemen. Indien je tijd hebt om overdag een opleiding Nederlands in Antwerpen te volgen, kan je steeds terecht bij de verschillende aanbieders van cursussen Nederlands in Antwerpen.

Taalschool in Antwerpen Een taalschool is gespecialiseerd in professioneel taalonderwijs en organiseert taaltrainingen die u communicatievaardigheden verhogen. Bedrijven, particulieren, studenten, kinderen en zelfs scholen en organisaties kunnen er terecht. Wanneer je overweegt om naar een taalschool in Antwerpen te gaan kan je kiezen voor algemene en zakelijke cursussen, op elk niveau. De school staat garant voor flexibiliteit en een persoonlijke praktijkgerichte aanpak. Vergeet ook niet dat u voor een opleiding Nederlands in Antwerpen in de opleiding school naar keuze altijd gebruik kan maken van opleidingscheques, uw sectorfonds of BEA (Vlaamse overheid).