3 manieren om het gebruikersgemak van je website te vergroten.

Je website is tegenwoordig het visitekaartje van je bedrijf. In dit digitale tijdperk is het daarom belangrijk dat je website er mooi uitziet. Niet alleen zodat je bedrijf professioneel overkomt maar ook om het gebruikersgemak te vergroten, wat tegenwoordig essentieel is als je hoog in de zoekresultaten wil komen. Hoe jij ervoor zorgt dat je dit realiseert vertellen wij je in dit artikel.

Manier 1: Huisstijl

Heb jij een redelijk verouderde website? Investeer dan in een nieuw design dat aansluit bij de huisstijl van je bedrijf. Zo zorg je ervoor dat je website er professioneel uitziet en de gebruiker jouw merk herkent. Nu vraag je je misschien af hoe jij ervoor zorgt dat je website op een mooie manier in je huisstijl gepresenteerd wordt. Je kan een website laten maken door een webdesigner. Die gaat dan samen met jou zitten om erachter te komen welke stijl bij jouw bedrijf past, als je dat zelf nog niet had gedaan. Dan maakt de designer een ontwerp en laat deze zien. Daar geef jij feedback op en dat wordt verwerkt tot je tevreden bent. Op die manier heb je een mooie representatieve website met een passend webdesign.

Manier 2: Informatie

Door de meest volledige informatie op je pagina’s weer te geven over de onderwerpen waarover je schrijft is het voor de doelgroep het meest aantrekkelijk om jouw website te bezoeken. Anders zouden ze misschien wel 3 verschillende websites moeten bekijken voordat ze de volledige informatie hebben. Je maakt het ze dus makkelijk door veel informatie te bieden. Let wel op dat je content relevant blijft en dat je doelgericht schrijft. Het is ook niet fijn voor de bezoeker als er een lange brij aan woorden staat waar hij de nuttige informatie uit moet vissen.

Manier 3: Buttons

Zorg dat de consument makkelijk de weg op je website kan vinden door handige buttons te plaatsen en deze op een duidelijk zichtbare plek te plaatsen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je meer conversies realiseert op je website. Ook de kleur van de button of de tekst die hierop staat is belangrijk voor het optimaliseren van je conversies. Hierbij kan een onlinemarketingbureau je goed helpen. Vervolgens kan een webdesigner deze inzichten verwerken in je website. Zo ziet je website er professioneel uit en vergroot je het gebruikersgemak omdat een gebruiker makkelijk de weg kan vinden en de informatie kan vinden waarnaar hij zoekt.

Help Google

Door al deze tactieken toe te passen op je website, waardeert Google jouw website hoger in de ranking. Zeker anno 2019 speelt gebruikersgemak een grote rol in de ranking op Google. Wees dus niet bang om een beetje te investeren in je webdesign door een website te laten maken. Je zal zien dat het je uiteindelijk veel oplevert. Je kan ook zelf aan de slag met het pimpen van je website maar vaak zit je er zelf te dicht op om goede inzichten op te doen over de aspecten van je website die verbetering nodig hebben.